29-09-2019 De Heemskerkse

29 september; het verslag

Wat een dag; nadat er de voorgaande twee dagen al bijna 70 mm water was gevallen, kwam zondagmorgen wederom het water met bakken uit de lucht! De baan had ons niet afgebeld en dus gingen wij er uiteindelijk met 17 mensen op aan. In de middag werd ook nog eens storm voorspeld, dus dat zag er slecht uit. Na een zeer rommelige ontvangst (de horeca had niet doorgekregen dat wij zouden komen) gingen Nico en Ik als eerste flight de baan in. Onze derde flightgenoot had afgebeld. Met de regenpakken aan kwamen wij op de green van hole een, die op verschillende plaatsen onder water stond, zodat putten niet echt mogelijk was. Ook de bunkers stonden vol water en de fairways waren behoorlijk drassig met hier en daar een meertje! Tegen elkaar zeiden we dat als de green van twee ook niet bespeelbaar zou zijn, we terug zouden lopen en de boel aflasten. Helaas voor jullie was die green wel bespeelbaar dus gingen we door. Op hole drie kregen we alweer een stortbui over ons heen dus keken we elkaar maar weer aan. Deze bui was ook snel voorbij, het miezerde nog wat dus we besloten toch gewoon door te gaan. Onderweg kon zelfs nog even de regenjas uit en bij de latere flights kwam ook het zonnetje nog even tevoorschijn, maar de dag eindigde weer met een behoorlijke hoosbui, zodat iedereen toch nat van de baan kwam. Wat deed dat met de scores van vandaag? Vast staat dat de longhitters vandaag in het voordeel waren, door de natte omstandigheden was er geen roll of stuit, dus speelde de lengte van je slag een behoorlijke rol.

Een birdie werd er vandaag geslagen door Bert Roelofsen op hole 8. De longest en de neary waren ook voor Bert, terwijl de longest van de dames voor Saskia Hollemans was.

De andere prijzen werden als volgt verdeeld:

1e Bert Roelofsen met 30 punten

2e Daniel Mudde 27 punten

3e Nico Blaauw 27 punten

4e Frans Velzeboer 27 punten

5e Els Tromp 25 punten

6e Emilia Radziewicz 25 punten.

Rest ons nog de laatste wedstrijd op 27 oktober te Winkel waarvoor de oproep deze week de deur uit gaat.

Na afloop bleken wij de enige groep nog in het clubhuis te zijn, en was al het personeel (bediening, receptie en keuken,) speciaal voor ons gebleven. Ook zij hadden een lange dag!

Ineke

 

Naam heren

Stable

 

Bert Roelofsen

30

 

Daniel Mudde

27

 

Frans Velzeboer

27

 

Nico Blaauw

27

 

Paul Braas

25

 

Siem Schouten

24

 

Wim Tromp

24

 

Cor Loos

22

 

Jan Coltof

17

 

Peter Ruijter

16

 

Harm Teuben

11

 

Naam dames

 

 

Els Tromp

25

 

Emilia Radziewicz

23

 

Ineke van de Water

23

 

Paulien Scholten

22

 

Saskia Hollemans

22

 

Mariette Velzeboer

16

 

 

 

 

Neary

 

Bert

Longest dames

 

Saskia

Longest heren

 

Bert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 september; de Heemskerkse:

Een nieuwe baan voor ons, voor sommigen niet, die hebben hem wel eens gespeeld, maar voor de club stond hij al zo lang op het verlanglijstje, ze wilden nu wel een uitzondering maken.Normaal is de baan voor greenfreespelers alleen door de week te bezoeken. Mischien is het ook wel meteen de laatste keer want met de uitbreidingsplannen van de A9 in het verschiet blijft er misschien niet zo veel over.

Een reden dus om als lid toch een keer mee te doen op deze prachtige baan!

We beginnen deze keer niet om 10.00 uur maar de eerste flight gaat om half 12 de baan in.

Dit betekent dat de koffie en thee met wat lekkers voor ons klaarstaat om ongeveer half 11. Uiteraard weer voor die € 35,00 per persoon en over te maken op nr NL97RABO0304328340 o.v.v. het evenement.

Omdat de baan graag op tijd wil weten hoeveel starttijden er moeten worden gereserveerd is inschrijven mogelijk tot uiterlijk 15 september a.s. Aanmelden kan via de mail naar mij.

Ook handig: lees op de site van de golfclub  ( https://www.heemskerksegolfclub.nl) de local rules even door, er zijn wat bijzondere bepalingen wat betreft diepe droogtesleuven e.d.

Heemskerkse Golfclub

Communicatieweg 18, 1967 PR, Heemskerk

Tel: 0251-250088

 

manager@heemskerksegolfclub.nl

Ik zie jullie aanmeldingen weer graag tegemoet.

Ineke