Bentwoud 29 mei 2016

 

29 mei: het verslag:

 

Soms zit het mee en soms zit het tegen:  

Beide sloegen ze een  Birdie; Emilia op hole 2 en Riny op hole 13. Emilia eindigde met 38 punten en Riny had er 20 minder. Uitzonderlijk hoog was de score van Emilia wel, ze had maar liefst 7 punten meer dan de nummer twee.

Na alle voorspellingen dat het water met bakken uit de lucht zou komen en wij dus de volle laag zouden krijgen, viel het uiteindelijk 100% mee, het was zwaar bewolkt, warm en er viel een spatje regen, maar op een enkeling na, bleven de regenpakken uit en hoefden er geen droge kleren aangetrokken te worden.

Zoals vermeld, de scores waren niet bijster hoog, tot zeer laag, maar iedereen heeft wel genoten van de prachtige baan.

De bijzondere verrichtingen leverden een verrassende uitslag op: De neary werd geslagen door Lucia Driessen,

De longest voor heren en dames waren voor Bert Roelofsen en Emilia Radziewicz. Zij ontvingen alledrie het doosje met ballen voorzien van het clublogo.

1e Emilia Radziewicz met 38 punten

2e Peter Ruiter met 31 punten

3e Bert Roelofsen met 30 punten

4e Theo Bier met 29 punten

5e Mariette Velzeboer met 28 punten

6e Ineke van de Water met 27 punten.

Uitslag

Naam

punten

Emilia Radziewicz

38

Peter Ruijter

31

Bert Roelofsen

30

Theo Bier

29

Mariette Velzeboer

28

Ineke van de Water

27

Marcel van der Gulik

27

Wim Tromp

27

Els Tromp

27

Saskia Hollemans

25

Hans Terpstra

23

Dirk Jan Kwakkel

23

Siem Klaver

22

Siem Schouten

22

Anneke Bier

22

Frans Velzeboer

19

Riny van de Water

18

Cor Loos

17

Jan Coltof

17

Lucia Driessen

13

 

 

 

 

Neary

Lucia

Longest dames

Emilia

Longest heren

Bert

 

29 mei golfbaan Bentwoud.

Voor velen onder ons een baan die we al eens gespeeld hebben, voor Saskia bijna een thuiswedstrijd maar voor anderen een nieuwe baan. Toch zal het veranderd zijn, deze baan is een jonge baan, net als Spierdijk, maar na een paar jaar zal de beplanting  al aardig gegroeid zijn .

Onderstaand een bericht van de website van de golfbaan betreffende het verdwijnen van de G.U.R. en de nieuwe courserating. Het spreekt voor zich dat wij daar ook mee te maken krijgen.

Golfbaan Bentwoud kenmerkt zich door een uitdagende lay-out van de 36 holes, supergreens, strakke fairways en vanaf 1 april 2016 ook zonder G.U.R.
Het is opvallend dat vooral de ‘kenners’ en ook de ervaren lage handicappers zich unaniem zeer positief uitspreken over de kwaliteit en speelbeleving van de baan. Vanzelfsprekend zijn we daar trots op.
Een tweede opmerking is steevast dat de G.U.R. de speelbeleving vermindert. Ook levert het hier en daar voordeel op dat soms wel heel gunstig uitpakt. Maar dat is nu verleden tijd.

De G.U.R. was een plaatselijke regel op Golfbaan Bentwoud om de jonge aanplant te beschermen. Maar nu is het moment gekomen om de volgende stap naar volwassenheid van de baan te realiseren.  Ligt uw bal vanaf 1 april 2016 in een van de plantvakken dan speelt u gewoon volgens de regels verder. De gratis drop naast de G.U.R. is dan echt verleden tijd. En ja, het gaat dus wat moeilijker worden om een uw handicap te verlagen. Bent u een speler die normaliter van tee, eventueel via de fairway naar de green slaat dan verandert er niet zo veel voor u. Maar zelfs de beste golfers hebben wel eens een afzwaaier.

Eind mei zal de NGF- Course Rating commissie de A-, B-, en C-lus opnieuw van een rating voorzien. Daarna duurt het nog enkele weken voordat de bijhorende Playing Handicaptabellen opgehangen kunnen worden.
In de periode van 1 april 2016 tot de nieuwe tabellen kan het zijn dat de Course Rating met één of enkele slagen afwijkt van de toekomstige Course Rating. Een reden temeer om vooral de fairway te blijven opzoeken. Mocht dat niet lukken en uw bal verdwijnt toch in de plantvakken, wees dan zuinig op de kleine boompjes. Het spreekt voor zich dat trolleys naast de plantvakken geparkeerd worden.

ADRES:
Golfbaan Bentwoud B.V.
Boslaan 3
2731 LD  Benthuizen

Omdat het bovenstaande adres niet in elk navigatiesysteem herkend wordt kunt u het adresOmleidingsweg 1 Benthuizen invoeren. Dit adres leidt u naar het Agros Tankstation. Bij dit tankstation volgt u de blauwe borden golfbaan bij de rotonde. 

Vanaf 10.00 uur staat de koffie en thee weer voor ons klaar en vanaf 11.00 uur gaat de eerste flight de baan in.

Kosten voor dit alles wederom € 35,00 p.p. over te maken op NL97RABO0304328340 t.n.v. het evenement.

Natuurlijk hopen wij weer op een grote opkomst, mooi weer en een gezellige nazit in Roest.

 

De flightindeling voor a.s. zondag is als volgt: (Edwin de Rooij blijkt op vakantie te zijn)

 

     
     
11.00 uur Marcel van der Gulik
   
  Lucia Driessen
     
11.10 uur Cor Loos  
  Jan Coltof
  Mariette Velzeboer
     
11.20 uur Siem Schouten
  Theo Bier  
  Ineke van de Water
     
11.30 uur Frans Velzeboer
  Riny van de Water
  Emilia Radziewicz
     
11.40 uur Wim Tromp
  Hans Terpstra
  Anneke Bier
     
11.50 uur Peter Ruiter
  Siem Klaver
  Saskia Hollemans
     
12.00 uur Bert Roelofsen
  Dirk Jan Kwakkel
  Els Tromp  
     

 

 

Ineke