Finales matchplay 24 oktober

Bert eerste matchplay kampioen Wogmeersche golfclub.

Op een regenachtige vrijdag 24 oktober 2014 was het zover om 12.15 verschenen Bert en Dorien op de eerste tee van de Westfriese golfclub om de beslissende strijd te spelen. Na wat rekenarij was het nadeel voor Bert vastgesteld op 5 slagen. Na 9 holes op de doorkomst was het dan ook zover dat Dorien 2up door ging en Bert dacht dit heeft geen zin meer. Ook de tiende werd verloren en 3 up voor Dorien kat in het bakkie dacht Dorien maar het was Matchplay. snel achter elkaar werden de holes nu gewonnen door Bert en op de 16e hole vile de beslissing Bert met een afslag op het randje van de green en Dorien via de boom ergens halverwege. Ook deze hole ging naar Bert wat de stand 3 en nog 2 te gaan de beslissing gaf. Ook zij speelden de laaste holes nog even en daar zal ik maar niets meer over schrijven maar Bert is een terechte winnaar volgens Dorien. Bert van hieruit alvast gefeliciteerd op de jaarvergadering zullen we er nog even bij stil staan!

De vraag is niet of we nog doorgaan met het Matchplay de vraag is wel de vorm. Volgens ons heeft ieder die hieraan mee heeft gedaan genoten van leuke partijen ook al werden ze wel eens flink verloren er werd altijd sportief gestreden. Ook de mogelijkheid om zelf met zijn tweetjes de planning te doen binnen de afgesproken periode was prettig. Nu hebben we ook weer kunnen kijken hoe de profies het doen in de Volvo masters en daarin was een poule fase en daarna een soort kruis doorgaan de nr’s 1 en 2 vn elke poule gingen door. Het grootste probleem voor ons is hoe komen we uit op 16 of 8 om naar een kampioen te spelen. 

Laten we daar eens over denken dan kunnen we overleggen tijdens de jaarvergadering.

 

Ondertussen hebben Huub en Jeroen onder regenachtige condities de tweede kans ronde gelopen. Zie het verslag van Jeroen hierbij.

Op een natte baan in Westwoud gingen Huub en Jeroen om 9:20 van start. Middels de 7/8e handicap verrekening kwam er 5 slagen voordeel uitrollen voor Huub.

Enthousiast vielen we de eerste hole aan, die werd gehalved. Er ontspon zich een tweestrijd die licht in het voordeel kwam van Jeroen. Bij de lastige hole 2 en 3, wist Jeroen een voorsprong te pakken.

Bij hole 4 stond Jeroen 2 up. Op hole 5 werd dat weer 1 up, teveel bunkerslagen voor Jeroen. Hole 6 werd gehalved, de put van Huub viel net niet om gelijk te komen.

Hole 7 was voor Jeroen. Bij 8 allebei in de bunker door de wind. Halves voor hole 8 & 9.

Bij de turn kwamen we Bert tegen, die ging alvast even inslaan voor de grote finale.

2 up bij de turn, en die voorsprong hield Jeroen ruim vast. Een birdie put op 10 en 12 viel net niet, maar bij hole 14 was het klaar, 6&5.

Nat waren we toch al, dus de ronde maar afgespeeld.

 Met een echte selfie van de strijders.

Jeroen gefeliciteerd.

 

Door allerlei omstandigheden kon de geplande finale bij een maandwedstrijd niet door gaan.

Daarom is besloten dat de finales op dezelfde wijze tot stand zou komen in onderling overleg van de spelers.

Nu wil het toeval dat zowel de tweede kans als de hoofdpoule beiden aanstaande vrijdag 24 oktober worden gespeeld.

Huub neemt het op tegen Jeroen om 9.15 dit is dus rond de middag beslist.

Om 12.30 gaan Bert en Dorien de baan in om de hoofdpoule te beslissen.

Leuk als je wat tijd hebt om even langs te gaan.

Je kan verwachten dat deze partij rond 16.00 ook is beslist.

Uitslag volgt.

Wij wensen beide matches een mooie golfdag toe en hopen voor hun op een sportieve en gezellige match!