Matchplay tussen Peter en Jeroen

Een spannende strijd tussen Peter en Jeroen, gespeeld op Spierdijk.

Het verschil bedroeg 9 holes, in het “nadeel” van Jeroen. Na 6 holes was het gelijk, nadat Jeroen 2 down stond.

Elke hole wel een bunker, dat schiet niet op. De lijdensweg duurde voort, 3 down bij de turn. Peter op voorsprong naar de uitsmijter in het nieuwe clubhuis.

Daar kwamen we Siem Schouten tegen, ik zei, 3 down, dat schiet niet op en wordt lastig.

 

Toen keerde alle kansen de andere kant op. De eerste bal van Peter dook het water in en de tweede was onvindbaar in de rough van hole 2! Peter gaf die hole en met 2 down verder.

Toen square op hole 2, waar ik zeker kansen had. Een par op hole 3 en nog maar  1 achter.

 

Toen hole 4. Ik sloeg af en teveel op links. We hoorde pok, bal tegen een boom. Peter slaat af, een afzwaaier naar rechts. Komen Marga en Harry Boswinkel aanrijden, met een kar achter de bosjes vandaan (hoe kan het ook anders…) Marga zwaaien en wij dachten, arghs, geen FORE geroepen. Maar wat was het geval, de bal van Harry raakte de bal van Peter in de lucht, wat zij hebben zien gebeuren. De bal van Peter zoek en die van Harry 40 meter voor ‘m op de fairway. Toen gezocht met 4 man, maar Peter zijn bal niet gevonden. We hebben Peter laten spelen van de plek waar hij ongeveer gelegen zou hebben.

Bal gespeeld, vindt Marga de bal van Peter….

Desalniettemin, mijn bal lag midden op de fairway van hole 4, wat een lucky na een boomshot, wel 170 meter van de vlag. Ik mis de green rechts, neem een drop en  de chip lag 10 cm naast de hole. Square.

 

Toen kon ik de druk erop houden. Een 8-8 op hole 6 voor square, en winst op hole 7.

 

Met 2 up, gingen we naar hole 8. Een par op deze hole was goed voor de winst!

 

3&1 voor Jeroen.

 

Helaas geen foto gemaakt.