Zomeravond competitie

 

 

 

11 september; de 10e en laatste avond:

Het is, naar nu blijkt, echt de laatste avond op Kavel 2 geweest, het volgend seizoen zal er anders uitzien. Hierover zullen we tzt worden geinformeerd.Ook deze dag zat het weer niet helemaal mee; de regenpakken en paraplu’s konden weer uit de tas. Jammer, maar het is niet anders.Deelname deze wedstrijd door blessures en afmeldingen helaas maar een kleine 30 mensen. Toch werd er ondanks de nattgheid nog redelijk goed gescoord.

Omdat het de laatste avond was had Loes een tombola georganiseerd voor alle deelnemers en omdat we van Kavel 2 weer 10 greenfree’s hadden gekregen, werden deze aangevuld met nog wat kleine prijsjes. Helaas vielen er veel prijzen op mensen die net niet aanwezig waren, zodat die door Loes allemaal nagebracht moeten wordensad. Ook had Saskia gezorgd voor twee echte birdies die aan Bert en Frans werden uitgereikt voor hun sponsoring van de birdies tijdens het hele seizoen.

Deze keer werd er slechts één birdie geslagen door Wim tromp op hole 6, hij pakte daarmee ook meteen de neary mee; daarvoor ontvangt hij het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken en een balletje van Frans en Mariette Velzeboer èn drie balletjes van de club.

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Wim Tromp 17 punten

2e Nico Blaauw 16 punten

3e Jan Coltof 16 punten

Dames:

1e Els Tromp 16 punten

2e Saskia Hollemans 15 punten

3e Marjolijn Speets 15 punten.

Na afloop vluchtte iedereen zo snel mogelijk naar huis omdat er een voetbalwedstrijd van Ajax op het program stond.

Donkere luchten, uiteindelijk viel het mee!

Ineke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 augustus; de negende avond:

80 jaar is hij geworden, onze Wim Kool en daarom trakteerde hij iedereen op een borreltje na afloop van zijn rondje. Natuurlijk hebben we voor hem gezongen en op hem geproost en hopen we allemaal deze memorabele leeftijd golfend te bereiken!

Ook vandaag zijn we weer met 35 mensen gestart. De neary was voor Jan Coltof en birdies waren er geslagen door Hans Konijn, Daniel Mudde en Peter Ruiter op hole 6 twerwijl Saskia Hollemans en twee sloeg op hole 2 en 3. Zij ontvingen een balletje gesponsord door Frans en Mariette Velzeboer en het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken.

Dachten wij als dames nu een hoog te scoren, komen de heren er toch weer overheen. Uiteindelijk is er dus door heel veel mensen gewoon goed gelopen. De baan begint te wennen denk!

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Hans Konijn 23 punten

2e Piet Konijn 22 punten

3e Daniel Mudde 21 punten.

Dames:

1e Saskia Hollemans 20 punten

2e Mariette Velzeboer 18 punten

3e Marjo Beuling 17 punten.

We kunnen niet meer winnen dames, de stand is nu 7-2 voor de heren!

Het was dus nog steeds korte broeken weer, nog één avond te gaan. Is het nog spannend? Bij de dames volgens mij niet, bij de heren kan het nog alle kanten op. We gaan het zien.

Ineke

,

 

 

17 juli; de achtste avond:

Een strakke blauwe lucht, geen wind, een bont kleurenpalet in en op de baan… dat beloofde wat voor deze zomeravond. Heel weinig afmeldingen deze keer, dus togen we met 9 volle flights van 4 de baan in. Na afloop was het lang gezellig op het terras, jammer dat er nog maar zo weinig mensen van de daghap gebruik maken!

Birdies waren er deze keer toch maar twee, te weten Hans Konijn en Wim Tromp, zij sloegen er beide een op hole 6 en ontvingen het balletje gesponsord door Paulien Scholten en het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen.

De neary was deze keer voor Frans Velzeboer, nadat wij, de laatste flight, tegen hem zeiden: Leg hem er even op Frans, nog niemand is op de green gekomen, waarna Frans dat ook nog gewoon deed! Ook wij haalden de green niet in onze eerste slag dus Frans was dit keer de enige!

Dan de uitslagen: ( er worden weer wat handicaps aangepast door Herman)

Heren:

1e Peter Koning 22 punten

2e Edwin de Rooij 21 punten

3e Frans Velzeboer 19 punten

Dames:

1e Saskia Hollemans 19 punten

2e Dorien van der Hart 16 punten

3e Paulien Scholten 16 punten.

Dan nog een uiting van mooie kleuren op de baan!

 

Ineke

 

 

3 juli; de zevende avond:

Kwam het door al die mooie ingezaaide bloemen die zo prachtig stonden te bloeien dat de birdies vandaag uit de lucht kwamen vallen als dooie mussen van het dak? Feit is dat we vandaag 7 birdies konden noteren waarbij Bert Roelofsen de kroon spande met maar liefst 4 birdies op hole 3,6,7 en 9! Naast Els Tromp, Loes van der Wal en Piet Konijn kreeg hij een birdieballetje voor elke hole en het door hemzelf gesponsorde vogeltje! Wijselijk doneerde hij zijn vogeltjes weer voor de club. De neary was naast de birdie op hole 6 deze keer voor Piet Konijn; jammer dat Frans Velzeboer er uiteindelijk toch een 50 cm verder vanaf lag. Wij zagen zijn bal echter over de hole wippen en dachten even aan een hole in one.

 

Dat het heerlijk weer was om te golfen blijkt wel uit de scores; er is bijzonder hoog gescoord. Vandaag echter toch een dertiental afmeldingen, wat voornamelijk door vakanties en blessures kwam. Ook de volgende wedstrijd zijn er weer een aantal mensen op vakantie.

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Bert Roelofsen 21 punten

2e Sjaak Snoek 21 punten

3e Ruud Spekken 19 punten

Dames:

1e Marjo Beuling 18 punten

2e Paulien Scholten 17 punten

3e Saskia Hollemans 16 punten

De heren beginnen uit te lopen dames, willen wij nog gelijk komen dan moeten we de volgende 3 wedstrijden winnen; het is nu 5-2 voor de heren!

Ineke

Hieronder nog een paar mannen in aktie!

 

19 juni; de zesde avond:

Het is jullie vast niet ontgaan, al die spinsels en trossen rupsen in de wilgenbomen op de baan; er waren bomen bij die bijna helemaal kaal waren, maar ook bomen waar nog niks in zat. Maar niet getreurd, de bomen kunnen er tegen heb ik nagekeken en krijgen gewoon nog een keer nieuw blad. Volgens Wikipedia  zijn het spinselmotten of de Wilgenstippelmot. Er komen ongeveer 2 cm grote vlindertjes uit dus dan zou het binnenkort moeten stikken van de vlinders op de baan! Opletten dus de volgende keer!

Over tot de order van de dag, ’s morgens was er al code geel afgegeven maar volgens mijn weerapp zou het droog blijven. Het was heerlijk weer om te golfen, bijna geen wind, lekker temperatuurtje en uiteindeijk een groep van 35 personen. Op een gegeven moment begon de lucht wat te veranderen en zeiden wij tegen elkaar: Als dat maar goed gaat! De lucht werd steeds donkerder en vanuit het clubhuis werd steeds gekeken waar iedereen liep en of er nog geen onweer te bespeuren was. 

Vanaf het clubhuis was dit het uitzicht! Nadat de laatste flight op hole 9 had afgeslagen en de voorlaatste flight op de green was aanbeland, werd de eerste bliksemflits waargenomen en begon het wat te waaien en kwam de laatste flight  toch maar van de baan af. De wedstrijdleiding heeft hier een creatieve draai aan gegeven zodat we toch een wedstrijd hadden. Uiteindelijk bleef het bij wat gerommel en kwam er niets uit, maar in andere delen van het land was het toch wel heftig hoor.

Dan de diverse verrichtingen en de uitslagen:

Birdies werden er geslagen door Saskia Hollemans op hole 4 en Bert Roelofsen op hole 9. Zij kregen een balletje gesponsord door Ferdinand Diergaarde en het beroemde vogeltje van Bert Roelofsen Timmerwerken.

De neary werd geslagen door Louis Schilder. Omdat er door Dorien en Kees drie vouchers voor de Westfriese golfclub te Westwoud beschikbaar waren gesteld, werden deze onder de deelnemers verloot. Ferdinand Diergaarde, Anneke Bier en Willem van der Lee waren de gelukkigen.

Heren:

1e Bert Roelofsen 20 punten

2e Paul Braas 19 punten

3e Frans Velzeboer 18 punten

Dames:

1e Saskia Hollemans 20 punten

2e Mariette Velzeboer 18 punten

3e Ineke van de Water 17 punten.

Het scheelt maar een tweetal puntjes, maar deze keer winnen de heren, de stand is nu dus 4-2.

Ineke

 

 

5 juni; de vijfde avond:

Slechts 28 deelnemers deze avond, heel veel afmeldingen, maar niemand weggebleven zonder afbericht! Dank, dank!

Deze keer een verslag zonder foto’s omdat ik ze zelf vergeten ben, Mariette ze ook vergeten is en ik van niemand anders wat gekregen heb. De vele afmeldingen maakten dat we al vroeg klaar waren en toen bleek dat er behoorlijk goed gescoord was door de meesten. Bij de heren waren er zelfs 7  die op 17 punten uitkwamen, voor Siem Klaver nog een heel gereken om de juiste winnaars de noemen.

Drie birdies werden er geslagen deze keer; Piet Konijn en Siem Klaver op hole 6 en Dorien van der Hart op hole 4. Zij ontvingen een balletje gesponsord door Jan Kamp en het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken.

De neary werd deze keer door mijzelf geslagen op hole 1, ik was verbaasd dat er niemand meer in de buurt kon komen.

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Jan Coltof 19 punten

2e Cor Loos 17 punten

3e Frans Velzeboer 17 punten.

De anderen met 17 punten waren Siem Klaver, Piet Konijn, Huub Koppes, Daniel Mudde en Herman van der Wal.

Dames:

1e Paulien Scholten 19 punten

2e Ineke van de Water 18 punten

3e Mariette Velzeboer 18 punten

We hebben het dus waargemaakt dames, de stand is nu 3-2  voor de heren!

Ineke

 

 

22 mei; de vierde avond:

Vanavond konden we eindelijk een beetje zomers gekleed de baan in, met een mooie blauwe lucht, weinig wind en een zonnetje wat aardig warmte gaf, was het aangenaam golfen vanavond. Dus werd er ook aardig gescoord deze keer al moet ik zeggen dat er ook uitschieters waren naar boven en naar beneden en zelfs binnen één familie! Iedereen mag hierover gissen, diegenen die het betreft weten het wel.

Dat het laatste tijd nog steeds erg droog is, is te merken aan de baan, keihard en soms al wat kalig, greens die geprikt waren maar wat niet helemaal goed was gegaan; het was soms een verrassing waar je bal deze keer weer heen zou stuiteren en hobbelen! Zo dacht ik op hole 3 wel over de sloot te kunnen slaan, maar hij bleek in het rondje van de sloot gesprongen te zijn. Een uitdaging om hem daar uit te slaan dus verklaarde ik hem onbespeelbaar en ging daarna even proberen  hem er uit te slaan. Dat lukte wonderwel, maar mijn witte shirt was daarna gestippeld!

 

De neary stond deze keer op hole 6 en werd geslagen door Dick Schouten in de eerste flight en door niemand meer verbeterd! Opvallend echter dat er door Paul Braas en Wim Tromp een birdie werd geslagen, zij lagen dus verder van de hole dan de neary! Ook Huub Koppes op hole 1, Bert Roelofsen op hole 2, en Willem van der Lee op hole 4 sloegen een birdie. Zij ontvingen een balletje gesponsord door Frans en Mariette en natuurlijk het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken. 

Extra vermeld mag worden dat wij een aantal doosjes ballen gesponsord kregen door Jan Kamp en dat wij wederom ban Kavel 2 een aantal greenfree’s ter verloting kregen. Allen natuulijk namens de club hartelijk dank.!

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Frans Velzeboer 22 punten

2e Wim Tromp 21 punten

3e Peter Koning 17 punten

Dames:

1e Dorien van der Hart 18 punten

2e Mariette Velzeboer 17 punten

3e Loes van der Wal 16 punten.

De stand is nu 3-1 voor de heren! dus dames wij de volgende keer?

Ineke

 

 

8 mei; de derde avond:

Het was dus een middag met twee gezichten; de vroege starters (vanwege de voetbalwedstrijd van Ajax) liepen nagenoeg de gehele ronde in de regen, de latere starters( de werkenden dus) troffen droog weer en later toch een mooi zonnetje. Heeft dat de uitslag beïnvloed?  Voor sommigen denk ik wel maar voor anderen dus duidelijk niet. We hebben dus mooi-weerspelers en slecht-weerspelers en mensen die het niets uitmaakt.

Wederom vanwege die voetbalwedstrijd was het bij de prijsuitreking al aardig leeg in het clubhuis maar toch waren de meeste prijswinnaars nog wel aanwezig. Slechts één birdie werd er vandaag geslagen en wel door Saskia op hole 6. Zij ontving naast een balletje ook het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken.

De neary werd geslagen door Els Tromp ( in de regen) en werd door niemand meer verbeterd.

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Huub Koppes 17 punten (regen)

2e Paul Braas 17 punten (droog)

3e Siem Klaver 17 punten (regen)

Dames:

1e Saskia Hollemans 21 punten (droog)

2e Mariette Velzeboer 15 punten (nat en droog)

3e Els Tromp 15 punten (regen)

Na de prijsuitreiking spoedde de rest van het gezelschap zich naar huis, alleen een paar niet-voetballiefhebbers zaten nog in het clubhuis.

Jammer dat de avond qua uitslag voor Ajax in mineur eindigde!

Ineke

 

 

24 april: de tweede avond;

 

Houden we het droog vanavond? Dat was de vraag die iedereen zich stelde, er was veel regen voorspeld en ook  met onweer, dus kunnen we stellen dat we er met zijna allen goed vanaf zijn gekomen. Toen wij, flight 7 op hole 4 aankwamen begon het behoorlijk hard te waaien, het zand uit de bunkers veroorzaakte een zandstorm, maar regen van betekenis viel er niet.  Aangekomen op hole 6 speelden we alweer in het zonnetje.

Met 36 spelers waren we vanavond en er werd vooral door de heren weer goed gescoord deze keer. 4 birdies vielen er vanavond, Dorien sloeg er een op hole 3, Saskia op hole 1 , Sjaak Snoek op hol 8 en Ruud Spekken op hole 6. Zij ontvingen het begeerde vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken en een balletje gesonsord door Polder Pride van Marcel van der Gulik.

De neary was dit keer voor Dorien van der Hart.

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Cor Loos 20 punten

2e Jan Coltof 20 punten

3e Ruud Spekken 19 punten

Dames:

1e Dorien van der Hart 17 punten

2e Ineke van de Water 16 punten

3e Anneke Bier 16 punten.

Rest mij nog te zeggen dat na overleg met Kavel 2 besloten is de volgende wedstrijd op 8 mei om 16.00 uur te laten starten i.v.m. de voetbalwedstrijd van Ajax later die avond. Er kan gestart worden tot 18.00 uur en er kunnen eventueel andere flights door Kavel 2 worden toegevoegd.

Ineke

 

10 april; de eerste avond:

Terwijl onze nieuwe wedstrijdleider Leo lekker in het zonnetje zit, komt iedereen binnen in thermokleding, wintermutsen en winterhandschoenen! Het ziet er prachtig uit buiten, maar er staat een straffe NO wind wat de gevoelstemperatuur zeker wat later op de dag dicht bij nul brengt. Gelukkig is het wel droog en dat brengt het aantal opgekomen leden op 37! Een goed begin van onze competitie en slechts een paar mensen zonder afbericht weggebleven! 

Dat het buiten al een tijdje droog is, is goed te merken aan de baan, de ballen stuiteren behoorlijk ver door en dat leverde over het algemeen een behoorlijke score op.

Birdies werden er geslagen door Saskia Hollemans op hole 3, Daniël Mudde op hole 6 en door Siem Klaver op hole 4. Zij ontvangen een balletje gesponsord door Frans en Mariëtte en het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken.

De neary  was dit keer een prooi voor Jan Kamp.

Tijdens het nuttigen van de daghap deed Siem Klaver als vanouds de prijsuitreiking, geassisteerd door Loes. De prijzen vielen als volgt:

Heren:

1e Kees van der Hart 18 punten

2e Willem van der Lee 17 punten

3e Daniël Mudde 17 punten.

Dames:

1e Mariëtte Velzeboer 16 punten

2e Saskia Hollemans 15 punten

3e Ella Schilder 14 punten.

 

Laagstaande zon, dus veel schaduw!

Ineke

 

 

 

 

 

Zomeravondcompetitie 2019:

Het gaat weer beginnen! Onze zomeravondcompetitie in de Beemster op Kavel 2 start dit jaar op woensdag 10 april. De volgende data zijn dan : 24 april, 8-22 mei, 5-19 juni, 3-17 juli, 28 augustus en 11 september. 

Net als voorgaand jaar is de eerste startijd vastgelegd om 16.50 uur en zal afhankelijk van het aantal deelnemers de laatste flight om 18.10 uur de baan in kunnen. Belangrijk om te weten is dat de eerste flight  beslist niet eerder  mag starten  van de wedstrijdleiding (Bert, Ineke) om de groep zoveel mogelijk aaneengesloten te houden. Er zijn nl nog steeds mensen die vanuit hun werk aansluiten. Verder heeft de wedstrijdleiding besloten dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen handicap, dus de mensen met een geregistreerde NGF-handicap spelen ook in de Beemster met die handicap!  Verandert deze door goede rondes op andere banen, geef je dat door aan de wedstrijdleiding die die dag bij de inschrijving zit. Voor de mensen die niet actief hun handicap bijhouden geldt dat zij spelen met een clubhandicap en wel de handicap zoals deze aan het einde van het seizoen bij ons bekend was.

Verder heeft de westrijdleiding besloten dat: de heren van geel spelen, de dames van rood; het zoeken naar de bal maximaal 2 minuten mag duren; de Out of Bounce-regel volgens de local rule van de baan gespeeld gaat worden. (deze is op dit moment nog niet bekend bij de Beemster)

Kosten voor deze 10 wedstrijden nog steeds € 115,00 p.p. over te maken op NL97RABO0304328340 o.v.v. het evenement.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar mij tot uiterlijk woensdag 27 maart. Geef hierbij ook je handicap op!

We hopen natuurlijk op net zo’n mooie zomer als afgelopen jaar, en dat we maar veel op het terras mogen eindigen!

Ineke