Zomeravond competitie 2016

 

7 september; de 10e en laatste avond:

Het was de avond van warm, warmer en Mariette, zij ging als een torpedo met haar handicap naar beneden! Maar liefst met 24 punten kwam zij van de baan af, super gedaan Mariette, gefeliciteerd!

 

Natuurlijk is dit mooie plaatje weer door onze Herman gemaakt en moest ik daar even op wachten.

Ook deze keer een kleine 40 deelnemers aan deze laatste avond en wederom was er extra drinken in de baan gebracht vanwege de extreme warmte, maar dat mocht de pret niet drukken, we gingen immers nog gezellig nazitten, bbq-en en er was natuurlijk nog de verloting!!

Zoals gewoonlijk waren alle deelnemers weer kandidaat om een van de vele prijsjes in ontvangst te nemen, vakkundig door Loes, Siem en Mariette uitgevoerd. Een woord van dank natuurlijk voor allen die deze prijsjes beschikbaar hebben gesteld, maar vooral aan Golfbaan Beemster die wederom 10 greenfree’s , diverse ballenkaarten en andere kleine prijsjes voor ons op tafel legde. Natuurlijk komen we volgend jaar weer!!

Helaas hebben we deze avond al een beetje afscheid moeten nemen van Harrie en Marga Boswinkel, zij hebben hun zaak verkocht en zullen waarschijnlijk aan het eind van dit jaar verhuizen naar Limburg, de streek waar Marga oorspronkelijk vandaan komt. Jammer, maar misschien een keer een weekendje Limburg organiseren en ze dan uitnodigen?

De einduitslag laat nog even op zich wachten, het was te warm en te laat voor Herman om dat allemaal klaar te maken. We willen tenslotte geen fouten maken….

De Neary werd deze keer door Hans Terpstra geslagen en Dorien maakte nog een prachtige birdie op hole 3.

De uitslag van deze avond wil ik jullie niet onthouden, maar merk wel op dat de dames ook deze keer de heren hebben verslagen.

Heren:

1e Jan Kamp 19 punten

2e Edwin de Rooij 18 punten

3e Hans Terpstra 16 punten.

Dames:

1e Mariette Velzeboer 24 punten

2e Dorien van der Hart 19 punten

3e Emilia Radziewicz 15 punten.

Hieronder de allerlaatste putts op hole negen van dit seizoen en een bewijs dat het nog maar net kon met het licht; bij aanvang van onze laatste hole op 9 stond de zon al erg laag en bij het putten was het al bijna donker!

 

Tot volgend jaar, 

Ineke.

 

 

24 augustus; de negende avond:

Mijn verslag zou een herhaling kunnen zijn van de vorige avond; volgens mij was het nog wat heter en kwam er deze keer geen windje opzetten, dus bleef het de hele avond heet.

Riny en Herman besloten om tijdens het wachten maar een beetje onder de paraplu te blijven,  maar dan met je gezicht naar de zon gaan staan heeft natuurlijk geen effect!

Ondanks de warmte werd er toch behoorlijk gescoord; drie maal werd er een birdie geslagen; Saskia op hole 6, Dirk Jan op hole 4 en mijn flightgenoot Ko Buis sloeg hem op hole 1. Zij ontvingen het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen  en het collectorsitem, de logobal van de club.

De neary was dit keer geslagen door Kees van der Hart, hij wist deze echter niet om te zetten in een birdie.

Op het terras was het weer goed toeven en onder het genot van een verfrissend drankje en lekker eten begon onze voorzitter Nico aan de prijsuitreiking, geassisteerd door Loes. Nico had vandaag voor het eerst weer een rondje meegespeeld na zijn operatie van dit voorjaar en het was hem goed bevallen.

Dan de uitslagen ( de dames wonnen weer van de heren!):

Heren:

1e Leo Beuling 17 punten

2e Frans Velzeboer 16 punten

3e Kees van der Hart 15 punten.

Dames:

1e Saskia Hollemans 19 punten

2e Mariette Velzeboer 18 punten

3e Ineke van de Water 14 punten.

Dat er inderweg meer te zien is dan een balletje, laten de onderstaande foto’s zien. (voor de geinteresseerde; de wolken op de achtergrond bij Frans zijn stratocirrus wolken)

De volgende, laatste keer gaan we afsluiten met een barbeque en de verloting dus zie ik jullie allemaal weer in de Beemster.

Ineke

 

 

20 juli; de achtste avond:

Warm, warmer, het warmste; zo kun je deze achtste avond omschrijven. Maar liefst 36 personen durfden het aan. Voor de vroege starters liep het kwik op tot ruim boven de 30 graden en was er dus voor extra drinken in de baan gezorgd. Voor de latere starters was het weerbeeld heel anders, het was nog steeds heel warm, maar de zon vertrok achter de wolken, er kwam een flinke bries, waardoor het uiteindelijk heerlijk lopen was. Even leek het er op dat we een beste onweersbui zouden krijgen, maar die bleef gelukkig aan de andere kant van de snelweg.

En omdat ie zo mooi is, nog maar een mooie lucht van Saskia. Zo zie je dat golf ook genieten is van de omgeving en het mooie zien in iets gewoons!

Eén birdie deze keer, en geslagen door Frans Velzeboer op hole1 op een bijzondere manier; hij lag nl. in de bunker en van daaruit chipte hij hem zo in de hole! Frans kreeg natuurlijk het door Bert Roelofsen gesponsorde vogeltje en voor deze mooie birdie een doosje ballen gesponsord door viaScholten Loopbaancoaching.

De neary werd ditmaal geslagen door Bert Roelofsen.

Onder het genot van een heerlijke maaltijd en lekkere drankjes was het goed toeven op het terras. Op het menu deze keer ook mosselen, en die heb ik me heel goed laten smaken!

De winnaars voor deze avond waren:

Heren:

1e Peter Koning 17 punten

2e Ruud Spekken 17 punten

3e Theo Ruiter 16 punten.

Dames:

1e Mariette Velzeboer 22 punten!!

2e Emilia Radziewicz 15 punten

3e Loes van de Wal 15 punten.

Voor iedereen die nog op vakantie moet/mag: prettige vakantie en tot eind augustus. 

Ineke

 

 

 

 

 

 

 

 

6 juli; de zevende avond:

Het was een avond met veel mooie luchten, (als je er oog voor hebt natuurlijk) veel birdies, een hoge opkomst, (41 van de 48) en behoorlijk hoge scores, waarbij opgemerkt dat ditmaal  de heren niet achterbleven bij de dames.

Net als alle voorgaande keren bleef het nog lang gezellig in het clubhuis, maar uiteindelijk gingen de meesten toch voor de voetbal naar huis. Dat er ook wel eens iets misgaat bewijst onderstaande foto:

Na dit akkefietje deed onze voorzitter en tijdelijk wedstrijdleider de prijsuitreiking. 

Birdiesmakers, maar liefst 6 , werden verblijd met het felbegeerde logoballetje van de club en het door Bert Roelofsen gesponsorde vogeltje, ze werden  geslagen op hole 6 door Kees van der Hart en Ruud Spekken, op hole 2 door Dirk Jan Kwakkel en Paulien Scholten, op hole 3 door Saskia Hollemans en op hole 8 door Peter Koning.

Ferdinand Diergaarde sloeg de neary deze keer en kreeg een doosje ballen van de club.

ViaScholten Loopbaanadvies van Paulien sponsorde voor volgende wedstrijden een doos ballen, waarvoor onze hartelijke dank natuurlijk.

Dan de uitslag:

Heren:

1e Willem van der Lee 20 punten

2e Frans Velzeboer 18 punten

3e Pieter Porsius 17 punten.

Dames:

1e Paulien Scholten 20 punten

2e Mariette Velzeboer 17 punten

3e Dorien van der Hart 15 punten.

En omdat ook deze zo mooi is, nog een plaatje van de cumuluswolken:

Ineke

 

 

 

22 juni; de zesde avond:

 

Het riet was gemaaid; voor sommigen een mazzeltje (Riny’s bal belandde daardoor niet in het water) en voor sommigen dus niet. Toch waren op de strategische plekken zoals op hole 3 de dwarssloot, de kanten niet gemaaid en was het dus nog steeds niet goed te zien of je wel of niet aan de overkant was.

Een redelijk grote opkomst deze keer (weet niet het precieze aantal van Herman) wat er uiteindelijk voor zorgde dat de laatste flight met 5 mensen vertrok omdat er door golfbaan Beemster greenfree’s waren uitgegeven vanaf 18.00 uur terwijl de laatsten nog niet gestart waren. Zo kon het dus gebeuren dat er vreemde mensen tussendoor liepen omdat zij er op stonden om op die tijd te starten!

Naarmate de avond vorderde werd het ook steeds warmer waardoor het heerlijk toeven was op het terras. Saskia schoot dit mooie plaatje van de binnenkomst van de laatste flight, het lijkt wel een baan in het buitenland met die geraniums op de voorgrond.

De neary van deze avond werd geslagen door Emilia op hole 6 en ondergetekende sloeg de enige birdie van deze avond ook op deze hole. Ik ben heel blij met het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen timmerwerken, want deze kleur had ik nog niet in mijn volière.

Dan de uitslagen; wederom een overwinning voor de dames!

Heren:

1e Wim Tromp 17 punten

2e Piet Konijn 17 punten

3e Frans Velzeboer 16 punten.

Dames:

1e Ineke van de Water 19 punten

2e Paulien Scholten 17 punten

3e Marga Boswinkel 16 punten.

Hieronder nog een paar foto’s van winnaars, ditmaal werd Siem geassisteerd door Mariette Velzeboer.

 

 

Ineke

 

8 juni; de vijfde wedstrijd:

Veel afzeggingen deze keer, het leek wel of iedereen met vakantie was. Maar goed, vooral diegenen die er wel waren; er stond een heerlijke barbecue voor ons klaar, met overheelijke salades, fruit, sausjes en noem maar op, uiteraard alles vers klaargemaakt door het team van Paviljoen de Jonckheere.

Van Saskia ontving ik een aantal leuke foto’s onbedoeld van mensen die echt iets met de Wogmeer te maken hebben:

Zoals jullie zien op de foto’s was het zonnetje even weg en de temperatuur wat lager, maar dat mocht de pret niet drukken.

Els Tromp sloeg als enige een birdie op hole 4 en mocht het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken met de logobal van de club in ontvangst nemen.

Jan Coltof, en ik was getuige, sloeg deze keer de neary en kreeg een doosje ballen van de club.

De uitslag, en deze keer waren de heren net zo goed als de dames:

Heren:

1e Jan Coltof 17 punten

2e Hans Konijn 17 punten

3e Bert Roelofsen 16 punten.

Dames:

1e Els Tromp 17 punten

2e Marga Boswinkel 16 punten

3e Saskia Hollemans 15 punten.

Hieronder onze voorzitter met de invalassistente die ook de kussen van de winnaar in ontvangst mocht nemen.

Ineke

 

 

25 mei; de vierde wedstrijd:

Ook de vierde avond was het goed weer, zonder jasje kon je goed de baan rond. De opkomst was wederom fantastisch, er waren maar 5 afzeggingen!

Omdat  de dames die normaal  assisteren bij de prijsuitreiking,  nog aan de maaltijd zaten, heeft Siem een nieuw “slachtoffer” gevonden om hem te helpen. Ze had het makkelijk want bijna alle prijswinnaars waren al weg dus kon ze volstaan met het wegbrengen naar Frans en Paul (Wognum en Hoorn).

De Neary was deze keer voor Paulien Scholten.

Birdies werden geslagen door Els Tromp, Theo Ruiter en Marcel van der Gulik. Zij ontvingen het door Bert Roelofsen  Timmerwerken gesponsorde vogeltje met de logobal van de club.

De flessen wijn gingen vervolgens naar:

Heren:

1e Piet Konijn 20 punten

2e Jan Kamp 20 punten

3e Frans Velzeboer 17 punten.

Dames:

1e Paulien Scholten 19 punten

2e Emilia Radziewicz 18 punten

3e Dorien van der Hart 17 punten.

 

Het was weer lekker! Tot de volgende keer.

 

 

11 mei; de derde wedstrijd:

Het was de wedstrijd van de birdies, van het prachtige weer, van de verre afslag van Emilia en van de hoge uitslagen!

 

 

De flight voor ons stond nog op de green van 3,je weet wel die hole achterop; toen wij met onze afslag begonnen. Dat moest toch makkelijk kunnen! De afslag van Saskia was al ver, die van mij ook ruim over de sloot en toen sloeg Emilia af: een prachtige slag, we zagen hem wel ver gaan en zeiden tegen elkaar dat die het verste was. De voorgangers op de green keken wel, maar door de laagstaande zon was niet goed te zien waar hij was beland. Heren longhitters, proberen jullie dat maar eens na te doen!

Het was ook de dag van de vele birdies; een van de opvallandste was de birdie voor Elise Konijn, zij sloeg haar allereerste op hole 6. Verder waren er birdies voor Marjolijn van de Water, Dirk Jan Kwakkel, Huub Koppes en Pieter Porsius. Zij kregen het felbegeerde vogeltje, gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken en de logobal van de vereniging.

De Neary was dit keer voor Piet Konijn, ook hij kreeeg de logoballen van de vereniging.

Twee sponsors hebben ons verblijdt met een paar dozen ballen; te weten Polderpride van Marcel van der Gulik en Frans en Mariette schonken ons een paar dozen ballen. Wij danken ze daar hartelijk voor.

De uitslagen:

Heren:

1e Pieter Porsius met 19 punten

2e  Huub koppes met 18 punten

3e Herman van der Wal met 17 punten.

Dames:

1e Mariette Velzeboer met 21 punten

2e Emilia Radziewicz met 20 punten

3e Ineke van de Water met 18 punten.

Wederom winnen de dames van de heren!

 

 

 

 

20 april; de tweede wedstrijd:

Zo blijf je in ieder geval betrokken!! Onze voorzitter als wedstrijdleider zodat Herman ook een keer vroeg kon starten; dat liep niet helemaal soepel. Twee flights van vijf had hij ingeschreven, dus moesten er een paar mensen terug naar de latere flights, waaronder dus Herman. Startijd 17.50 uur!!! Maar verder was alles natuurlijk goed verlopen en was de nazit in het clubhuis weer super gezellig. Omdat het dus mooi weer was, had iedereen er zin in, kwam vroeg en liep het bij de 1e hole een beetje op!!

Ook dit keer een bijzonder hoge opkomst, 43 personen deden er mee!.

De bijzondere verrichtingen:

Birdies werden er geslagen door de flightgenoten Jan Kamp en Theo Bier op hole 6, zij ontvingen het felbegeerde vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken, de Neary ging dit keer naar Huub Koppes.

 

De uitslagen:

Heren:

1e Peter Koning 17 punten

2e Hans Terpstra 14 punten

3e Ruud Spekken 14 punten.

Dames:

1e Anneke Bier 20 punten

2e Emilia Radzewicz 19 punten

33 Marjolijn van de Water 16 punten.

Ineke

 

 

 

6 april: afgelast wegens hevige regenval en een zeer natte baan!

13 april: ingelaste wedstrijd :

Bijna werd deze wedstrijd ook weer afgelast, nu door hevige hagelbuien en onweer, maar uit eindelijk viel het mee. Herman  heeft in de auto zitten wachten totdat het droog was, zo ging het te keer.

Uiteindelijk was het helemaal niet koud en viel het met de nattigheid ook mee.

De opkomst was goed ondanks de ingelaste datum, maar toch waren er nog weer mensen die zich niet hadden afgemeld bij Herman!.

Deze meerkoet dacht: ik ga lekker in het midden zitten, dan heb ik geen last van al die ballen die net de overkant niet halen!

Na afloop was het weer erg gezellig in het clubhuis. Loes die samen met Siem de prijsuitreiking deed, presenteerde vol trots de nieuwe ballen met het clublogo, die voortaan worden uitgereikt bij de neary´s en op de zondagwedstrijden bij de neary´s, longest drives en de birdies.

De birdies voor de zomeravond worden wederom gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken en deze keer kregen Frans Velzeboer en Dorien van der Hart het felbegeerde vogeltje voor hun verrichtingen op hole 4.

Voor Harry Boswinkel was het eerste doosje ballen voor zijn neary.

De uitslagen: 

Heren:

1e Theo Ruiter

2e Frans Velzeboer

3e Siem Klaver.   Alle drie met 17 punten, maar na controle van de laatse holes was dit de goede volgorde.

Dames:

1e Paulien Scholten 21 punten

2e Mariette Velzeboer 16 punten

3e Marga Boswinkel 16 punten.

Wat Marjolijn voor bijzonders zag is me ontgaan en uiteraard was het weer gezellig druk bij hole 8!!

 

 

 

 

 

 

zomeravondcompetitie 2016

 

 

Ook dit jaar hebben we ons weer voor 10 avonden  vastgelegd in de Beemster voor onze o zo gezellige woensdagavondcompetitie.

De door ons gereserveerde data zijn: 6 en 20 april

                                                                11 en 25 mei

                                                                 8 en 22 juni

                                                                 6 en 20 juli

                                                                 24 augustus en 7 september.

Net als vorig jaar betalen we weer € 115,00 p.p. over te maken vóór aanvang, op rekening nr. 

NL97RABO0304328340 onder vermelding van zomeravond.

Herman en Siem zijn als vanouds onze wedstrijdleiders en Paviljoen “De Jonckheere” staat weer borg voor de overheelijke daghappen.

Opgave voor deze competitie is mogelijk tot 15 maart a.s. per mail naar ondergetekende.

Uiteraard hopen wij weer op een grote opkomst en veel mooie en vooral gezellige avonden.

Om de doorstroming te verbeteren en  duidelijkheid te geven over onze handicaps heeft Herman voor ons het volgende op papier gezet:

 

Voor de zomeravondcompetitie geldt de volgende handicapregeling:

Je bent verantwoordelijk voor je eigen handicap. Doe je er niets aan dan is
de clubhandicap van toepassing.

Uitleg:
Als je kaarten loopt en registert, is die handicap geldend. Je handicap kan
dus tussen twee wedstrijden van de ZAC wijzigen.
Je begint het seizoen met de handicap die je opgeeft, niet met de laatste
van het afgelopen seizoen. (de verschillen mogen natuurlijk niet verdacht
groot zijn) Loop je enkel bij de zomeravondcompetitite, dan wordt wel
gestart met de handicap van vorig seizoen.
Dus je echte handicap is altijd van toepassing tenzij je geen kaarten
inlevert.

Verder kreeg ik het startbericht van DNBgolf en daar stond o.a. het volgende in:

"SNELHEID IN DE BAAN:

Niemand wil wedstrijden die (veel) langer dan 4 uur duren. Dit soort wedstrijden is een ergernis voor onszelf, en zeker ook voor de leden van een club die in flights na ons ook voor donker binnen proberen te komen.

Haastig door de baan jakkeren is niet nodig. Maar door met een aantal zaken rekening te houden is het tempo goed in de wedstrijd te houden:
- kijk mee met de slagen van de medespelers en onthoud waar deze terecht komen.
- het slaan van een provisionele bal bij twijfel over de vindbaarheid; 
- afstand bepalen en clubkeuze maken kan al terwijl je je bal nadert.
- de juiste club kiezen en oefenslagen maken kan ook al als een medespeler zijn bal slaat.
- bepalen van de puttinglijn terwijl uw medespeler put. 
- in de buurt van de green: plaats je tas/buggy in de richting van de volgende afslagplaats, en neem de juiste stokken mee naar de bal.
- score noteren bij de volgende teebox, terwijl uw flightgenoot afslaat. 
- laat flights door als er lang gezocht wordt."

Dit is wel heel erg streng, maar toch misschien iets om in je achterhoofd te houden. Het hoort tenslotte bijde etiquette van het Golf!

De volgende mensen hebben zich opgegeven:

 

     
Leo   Beuling
Theo   Bier
Anneke   Bier
Marga   Boswinkel
Harrie   Boswinkel
Paul   Braas
Ko   Buis
Jan   Coltof
Ferdinand   Diergaarde
Herman   Eijhusen
Marcel  van der Gulik
Kees  van der Hart
Dorien  van der Hart
Saskia    Hollemans
Jan   Kamp
Siem   Klaver
Hans   Konijn
Piet   Konijn
Elise   Konijn
Peter   Koning
Wim   Kool
Huub   Koppes
Dirk Jan   Kwakkel
Co  van Langen
Willem  van der Lee
Cor   Loos
Pieter   Porsius
Emilia   Radziewicz
Bert   Roelofsen
Edwin  de Rooij
Peter   Ruijter
Theo   Ruiter
Louis   Schilder
Ella   Schilder
Paulien   Scholten
Siem   Schouten
Sjaak   Snoek
Ruud   Spekken
Hans   Terpstra
Wim   Tromp
Els   Tromp
Frans   Velzeboer
Mariette   Velzeboer
Herman van der Wal
Loes van der Wal
Riny van de  Water
Ineke van de Water
Marjolijn van de  Water
Marjo    Wessels