Zomeravond competitie

 

 

 

12 september; de laatste avond:

Een avond die wat somber begon, maar eindigde met een zonnetje, al hadden we daar op de baan niks meer aan. Het was vanaf het terras in ieder geval een prachtig gezicht! Ondanks het wat sombere weer was het toch prachtig om te golfen, geen wind en niet echt koud. Dit kwam niet helemaal tot uiting in de scores; ze waren zeker bij de dames niet echt hoog. Bij de heren echter toch een paar verrassende uitschieters; Hans Konijn sloeg de  neary op hole 4 en maakte daar ook meteen maar een birdie! Hij ontving hiervoor een vogeltje gesponsored door Bert Roelofsen Timmerwerken met een balletje voor de birdie en daarnaast nog 3 balletjes voor de neary!

Ook een birdie werd er geslagen door Saskia Hollemans op hole 6.

Dagwinnaars waren deze keer:

Heren:

1e Hans Konijn met 20 punten

2e Paul Braas met 19 punten

3e Bert Roelofsen met 17 punten.

Dames:

1e Mariette velzeboer met 14 punten

2e Ineke van de Water met 14 punten

3e Saskia Hollemans met 13 punten.

Van Herman Eijhusen had ik de eindstanden tot deze laatste wedstrijd gekregen en van Saskia Hollemans de prijsjes, dus leek het mij leuk om in ieder geval de eerste drie eindwinnaars  bij de dames en heren alvast bekend te maken; op de jaarvergadering krijgen zij hun echte prijs, maar nu kunnen ze voorlopig nog naar hun evenbeeld kijken!

Na nog wat rekenwerk en de score van deze laatste wedstrijd te hebben verwerkt, kwam de volgende uitslag uit de bus:

Dames:

Paulien Scholten 133 punten

Els Tromp 127 punten

Saskia Hollemans 124 punten

Heren:

Frans Velzeboer 137 punten

Bert Roelofsen 134 punten

Siem Schouten 133 punten

Hierna werd nog een kleine tombola gehouden, er waren nog wat greefree’s te verdelen en wat aardigheidjes, Loes en Nico trokken de nummertjes die correspondeerden met de lijst die Herman Eijhusen had gemaakt.

We kunnen met zijn allen terugzien op een prachtige zomeravondcompetitie, we hadden over het algemeen prachtig weer, een grote deelname en veel gezellige mensen. Als afsluiting was er weer de fantastische barbeque verzorgd door de mensen van Kavel 2 en zullen we zeker volgend jaar weer terugkomen. Voor de mensen die nog een paar keer op zondag gaan spelen, tot ziens, en voor de anderen tot op de jaarvergadering.

Ineke

 

29 augustus; de negende avond:

Het was de avond van de dames deze keer, maar liefst 4 birdies sloegen zij en 6 maal scoorden zij 17 of hoger! En dat allemaal op een kletsnatte avond, waarbij de regen gestaag naar beneden viel tijdens de hele wedstrijd. Blijkbaar hadden zij er minder last van dan de heren die ook behoorlijk scoorden, maar deze keer waren de dames beter! Een behoorlijke opkomst deze avond ondanks de vooruitzichten.

De neary werd deze keer geslagen door Marcel van der Gulik, volgens mij krijgt hij zijn eigen gesponsorde balletjes terug.

Birdies geslagen op hole 2 door Saskia Hollemans en door Loes van der Wal, Els Tromp en ondergetekende op hole 6. Zij ontvingen een vogeltje gesponsored door Bert Roelofsen Timmerwerken en een balletje gesponsored door Polder Pride het bedrijf van Marcel van der Gulik.

Omdat Els, Saskia en ik in dezelfde flight liepen, samen met Siem Klaver, werd er door de birdies aardig gedronken; Siem hoopte op elke hole dat er birdies vielen. hij vond het drankje wel lekker!

Rest nog de uitslagen:

Heren:

1e Theo Ruiter 19 punten

2e Cor Loos 17 punten

3e Bert Roelofsen 17 punten.

Dames:

1e Ineke van de Water 21 punten

2e Mariette Velzeboer 21 punten

3e Els Tromp 19 punten.

De volgende en laatste wedstrijd is op 12 september, wij sluiten dan af met een heerlijke bbqbuffet!

Ineke

 

 

 

18 juli; de achtste avond:

Het wordt een beetje afgezaagd, het weer; dit wordt een zomer die niet meer stuk kan, weer was het warm in de baan, weer konden we lekker nazitten op het terras, opvallend is ook als ik de foto’s bekijk van voorgaande wedstrijden, ik heel veel dezelfde kleding zie, ik zou dus ook oude foto’s kunnen gebruiken! Wat wel lastiger wordt voor een aantal mensen is de hardheid van de baan, de bal bounched alle kanten op en vaak nét niet in de goede richting. Paulien is daar waarschijnlijk een uitzondering op; zij kwam met een monsterscore van de baan! De neary was een prooi voor Bert Roelofsen, hij sloeg de bal er het dichtste bij, nadat ook Sjaak Snoek nog dacht voor deze prijs in aanmerking te komen. Er werd driftig gemeten!

Uiteraard maakte Bert zijn neary af met een birdie, net als Frans Velzeboer op hole 6. Het vogeltje wederom gesponsored door Bert Roelofsen Timmerwerken. De sponsor voor de neary was ditmaal Marcel van der Gulik van Polderpride.

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Jan Kamp 21 punten

2e Frans Velzeboer 20 punten

3e Siem Klaver 20 punten

Dames:

1e Paulien Scholten 26 punten

2e Elise Konijn 17 punten

3e Marjolijn Speets-vd Water 15 punten.

Ook nu bleef het nog lang gezellig op het terras en resten ons na de vakantie nog twee wedstrijden, te weten 29 augustus en 12 september. Voor iedereen die nog op vakantie gaat: prettige vakantie en behouden thuis!

Ineke

 

 

 

4 juli; de zevende avond:

 

Hij moest toch maar weer een keer van stal, onze duikboot, want de scores waaren dermate hoog dat het van toepassing is. Ruud Spekken en bij de dames Saskia Hollemans nemen deze keer plaats in de duikboot, maar eigenlijk hoorde Sjaak Snoek ook in het rijtje thuis. Dank Herman voor dit mooie plaatje!

Hoge schores, mooi weer en dus ook veel birdies, Ruud Spekken sloeg er een op hole 6, ondergetekende op hole 4 en Saskia  Hollemans en Jan Kamp sloegen er beide twee; Saskia op hole 1 en 4 en Jan op hole 4 en 6. Het is dus een dure avond voor de sponsor van de vogeltjes: Timmerwerken Bert Roelofsen!

Natuurlijk was de neary op hole 6 ook een prooi voor Ruud Spekken!

Bijzonder is wel dat we alweer prachtig weer hadden en dat de baan droog en hard is waardoor de ballen ook ver gaan en lekker doorstuiteren. Nieuw op de baan is de hut bij de afslag van hole 1, je kunt daar mooi zitten om de afslag van iedereen te bekijken. (of andere dingen doen)

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Ruud Spekken 24 punten

2e Sjaak Snoek 22 punten

3e Jan Kamp 19 punten

Dames:

1e Saskia Hollemans 22 punten

2e Paulien Scholten  17 punten

3e Els Tromp 17 punten.

En omdat hij zoveel prijzen in de wacht sleepte, nogmaals een mooie foto van de winnaar, gemaakt en bewerkt door Herman.

 

Ineke

 

 

20 juni; de zesde avond:

 

Het is in de Beemster, net als op vele andere golfbanen, oppassen geblazen voor de kouwen die het eten uit je tas pikken. Op hole 3 aangekomen, zat hij al klaar op de bank!

Ook deze keer nog wel een aantal mensen op vakantie maar toch een behoorlijke opkomst. Het wordt bijna gewoon, dat mooie weer op de woensdag, maar voorlopig hebben we dat toch maar. Wel stond er ontzettend veel wind, wat het spelen op de droge baan best lastig maakte. Putten pal tegen wind in was best een dingetje, als je niet hard genoeg sloeg bleef je bal gewoon steken! (eigen ervaring) Kijk maar naar de bomen hieronder!

Het lukte deze keer niemand om een birdie te slaan dus bleven de vogeltjes in de tas. De neary was deze keer een prooi voor Sjaak Snoek, hij ontving 3 balletje van Loes voor deze prestatie. Dan de uitslagen:

Heren:

1e Sjaak Snoek 19 punten

2e Theo Bier 18 punten

3e Bert Roelofsen  18 punten

Dames:

1e Saskia Hollemans 17 punten

2e Anneke Bier 17  punten

3e Loes van der Wal 17 punten.

Ineke

 

 

 

 

6 juni: de vijfde avond;

Wederom een strak blauwe lucht en behoorlijk hoge temperaturen, daarom in overleg met wdstrijdleiding en baan extra water in de baan op hole 7, waar iedereen dankbaar gebruik van maakte. Ook deze keer weer veel mensen met vakantie of afwezig door andere omstandigheden, slechts 28 van de 46 aanmeldingen !!

Of het door de warmte kwam of dat iedereen langzaam in vorm begint te raken; er werd behoorlijk gescoord, zeker bij de heren deze keer.

De neary op hole 6 was deze keer een prooi voor Riny van de Water, hij lag zo dicht bij dat iedereen de pin moest markeren voordat er geput kon worden. Onderstaande foto is het bewijs. Marjolijn vond het ook nog even nodig om de werkelijke afstand te meten; slechts 50 cm tekort voor een hole in one!

Birdies waren er deze keer ook weer genoeg, Loes had zelfs tekort ballen meegenomen! Vijf vogeltjes moesten er worden uitgereikt; aan Cor Loos, Theo Ruiter, Herman van der Wal en Riny van de Water voor hun birdie op hole 6 en aan Frans Velzeboer voor zijn birdie op hole 8.

Loop je een rondje met 19 punten, denk je in de prijzen te vallen; nou mooi niet hoor, deze keer waren de scores nog hoger!

Heren:

1e Wim Tromp 22 punten (nog meer dan afgelopen zondag 18 holes)

2e Frans Velzeboer 20 punten

3e Huub Koppes 20 punten

Dames:

1e Ella Schilder 18 punten

2e Paulien Scholten 17 punten

3e Marjolijn van de Water 17 punten.

 

 

Ineke

 

25 mei; de vierde avond:

Wederom hadden we prachtig weer, het was zelfs een beetje benauwd. Kwam het door het mooi weer, of waren er zoveel mensen met vakantie, volgens Harry van Kavel 2 was het komkommertijd; feit is dat we met slechts 28 personen aanwezig waren en we dus op tijd klaar waren. Gelukkig had iedereen netje afbericht gegeven zodat precies duidelijk was wie er nog moest komen en de laatste flight ook met 4 man de baan in ging om even over 6. Er werd vandaag niet bijzonder hoog gescoord, waarschijnlijk door de zeer droge en harde baan en de greens die net gezand waren!

De neary werd deze keer op hole 4 geslagen door Huub Koppes en slechts één birdie werd er geslagen door Peter Koning op hole 6. Gelukkig kon hem weer een vogeltje, gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken en een balletje, gesponsord door Frans en Mariette worden aangeboden.

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Huub Koppes met 18 punten

2e Siem Schouten met 18 punten

3e Peter Koning met 17 punten.

Dames:

1e Marjolijn van de Water 16 punten

2e Saskia Hollemans 15 punten

3e Mariette Velzeboer 13 punten.

Hieronder nog wat foto’s van de prijsuitreiking op het terras:; deze keer was Els Tromp de assistente van Siem:

Ineke

 

 

9 mei; de derde avond:

Omdat wij zelf niet aanwezig waren vanwege een weekendje weg krijgen jullie onderstaand het verslag dat Frans voor mij gemaakt heeft, en foto’s van o.a. Frans, Herman en Paul.

Hierbij een kort verslagje van de ZA van 9 mei

Met geweldig lekker weer ging iedereen met veel enthousiasme de baan in.

En gelukkig mocht en kon Anneke het ook weer gaan proberen.

Het liep lekker door; alleen bij hole 8 moeten we even wachten en ik begreep dat dit voor sommige golfers nu een perfecte gelegenheid is om 1 x per 14 dagen je clubs even schoon te maken.

Anneke had gezegd dat ze het de 1e keer een beetje rustig aan zou doen; nou nu weten we wat dat betekent; met 21 punten had Anneke de 1e prijs bij de dames en Els en Saskia waren ook bij de 1e 3. Bij de mannen was Siem schouten met 20 punten de nummer 1 en Nico en Bert nummer 2 en 3. Theo had de Neary geslagen en Siem deed weer op geheel eigen wijze de prijsuitreiking met assistentie van Mariette en Marjo. Het was wederom een geslaagde golfavond

 

Met vriendelijke groet

 

Frans

 

 

 

 

 

25 april; de tweede avond:

 

Onze tweede avond was het wederom goed weer, dat bleek ook wel uit de opkomst; er waren maar 7 afmeldingen en dat klopte precies met de lijst. Het komt dus toch nog goed !

Omdat wij zelf in de eerste flight zaten vanwege een ritje naar Brabant, hebben we niet zoveel van de avond meegekregen, maar bij de heren was de score behoorlijk hoog met twee uitschieters van 20 punten.

Bijzonder was wel dat er maar liefst 6 birdies werden geslagen; Dorien van der Hart, Leo Beuling, Bert Roelofsen, Edwin de Rooij, Jan Coltof en Siem Schouten mochten allemaal het felbegeerde vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken en de Birdiebal gesponsord door Frans en Mariette Velzeboer in ontvangst nemen.

De neary werd geslagen door Els Tromp en omdat we nu met onze eigen nearykoker speelden hd ze ook maar meteen de afstand opgemeten; 1.90 m van de pin.

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Nico Blaauw met 20 punten

2e Peter Koning met 20 punten

3e Piet Konijn met 18 punten

Dames:

1e Els Tromp met 18 punten

2e Saskia Hollemans met 15 punten

3e Marjolijn van de Water met 13 punten.

 

 

 

Woensdagavondcompetitie 2018

Wederom gaan wij onze woensdagavondcompetitie spelen op Kavel 2 in de Beemster; we voelen ons hier thuis, voelen ons meer dan welkom, kunnen hier heerlijk eten, gezellig nazitten en ook nog leuk golfen. Natuurlijk zijn er leden die liever 18 holes lopen, maar de gezelligheid wint het toch en dus doen ze gezellig mee!

De data die door de wedstrijdcommissie zijn vastgelegd zijn als volgt:

11 en 25 april;

9 en 23 mei;

6 en 20 juni;

4 en 18 juli;

29 augustus en

de slotavond op 12 september.

We hopen dit keer alle data te kunnen spelen en niet zoals vorig jaar door weersomstandigheden te moeten verzetten.

Nieuw is dit jaar dat we geen Herman als wedstrijdleider zullen hebben, hij gaat gewoon lekker zijn rondjes lopen, maar dat een aantal mensen hem zullen gaan vervangen. In de maand april zal dat in ieder geval Anneke Bier zijn en voor de rest worden jullie op de hoogte gehouden in de mail voorafgaand aan de wedstrijd waarin ook de daghap wordt bekendgemaakt. Ook het telefoonnummer waarop kan worden afgemeld zal daarin staan. Natuurlijk kunnen mensen ook via de mail naar mij wogmeersche@hotmail.nl  een berichtje sturen.

Natuurlijk weten wij van bijna iedereen wel of hij vroeg of laat start, maar mocht dat een keer door omstandigheden anders zijn, meldt dat dan aan de wedstrijdleiding, zodat deze niet nodeloos zit te wachtten en uiteindelijk het risico loopt dat hij of zij alleen de baan in moet.

De eerste starttijd is  voorlopig om 16.50 uur en inschrijven is mogelijk vanaf 16.30 uur! Wanneer de  eerste en laatste starttijd is wordt duidelijk als de inschrijving is gesloten. Dit kan tot uiterlijk 25 maart!

Dan de kosten:

Ook dit jaar kunt u 10 keer spelen voor slechts € 115,00, over te maken naar NL97RABO0304328340 o.v.v. zomeravond.

Laten we er met zijn allen weer een prachtig seizoen van maken en genieten van elkaar en van al het moois in de Beemster op Kavel 2!

Ineke

 

11 april; de eerste avond:

Met maar liefst 36 personen stonden we aan de aftrap van onze eerste zomeravondwedstrijd, heerlijk temperatuurtje en weinig meer te merken van de nattigheid van de afgelopen winter. De baan lag er prachtig bij en de eerste voorjaartekenen waren al te  zien. Complimentje voor iedereen; er was netjes afgemeld door diegenen die verhinderd of verlaat waren, zodat de wedstrijdleiding (Anneke Bier) precies wist waar ze aan toe was. Het was natuurlijk wel een vreemd gezicht, Anneke achter de papieren en Herman in de baan, maar hij had alles netjes voorbereid en een duidelijke werkbeschrijving achtergelaten.

Zoals we gewend zijn, waren er weer twee overheelijke daghappen door Kavel 2 op de kaarte gezet, waar door velen gebruik van werd gemaakt.

Na wat rekenwerk kwam de wedstrijdleiding tot de volgende uitslagen:

Birdies geslagen door Mariette Velzeboer op hole 1 en door Marcel van der Gulik op hole 4.

Heren:

1e Nico Blaauw 18 punten

2e Hans Konijn 18 punten

3e Jan Kamp 18 punten.

Dames:

1e Els Tromp 15 punten

2e Paulien Scholten 14 punten

3e Dorien van der Hart 13 punten.

 

Hier had dus een mooie foto van Siem en Anneke moeten staan, maar ik krijg hem alleen maar op zijn kant erop!