Zomeravondcompetitie

 

30 augustus niet; 6 september de 9e avond:

Nadat het op 30 augustus zo’n beetje de hele dag al volop regende en er bij ons al ruim 30 mm was gevallen, kwam om twee uur het besluit om de wedstrijd niet door te laten gaan. Het was te nat en er zou nog meer regen komen. Samen met Herman dus besloten iedereen een mail te sturen met een leesbevestiging, zodat we zouden weten of er nog verder aktie moest worden ondernomen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die net hun mail niet gelezen hebben, maar we leven in een tijdperk van het internet, altijd en overal bereikbaar zijn, dat moest dus kunnen.

Na overleg met de baanmanager is besloten om de wedstrijd in te halen de week erna, 6 september. Ook deze dag begon met behoorlijk wat regenbuien, maar na 4 uur zou het droog worden. Helemaal droog bleef het niet, om kwart voor zes barste de bui los en duurde toch wel een hole of 5. Maar goed ingepakt was het toch wel te doen! Helaas door vakantie en andere verplichtingen veel afmeldingen, maar ook bleven een aantal mensen weg zonder af te berichten. Het blijft dan voor Herman gokken wie er wel of niet komt en hoe de laatste flight er uit ziet, of dat hij alleen overblijft! Mensen dat kan toch anders!!!

Door de regen zijn er weinig foto’s gemaakt, helaas, maar de volgende keer beter.

Een birdie werd er geslagen door Kees van der Hart, hij kreeg het gesponsorde vogeltje van Bert Roelofsen Timmerwerken. De neary viel dit keer in de laatste flight; Paulien Scholten mocht het doosje met logoballetjes in ontvangst nemen.

De uitslagen:

Heren:

1e Edwin de Rooij 20 punten

2e Frans Velzeboer 18 punten

3e Jacco Bregman 17 punten 

Dames:

1e Ineke van de Water 18 punten

2e Mariette Velzeboer 16 punten

3e Els Tromp 14 punten.

Ineke

 

19 juli; de achtste avond:

Vooraf kreeg ik berichtjes en sprak ik mensen die zeiden dat het wel eens slecht kon worden; precies als wij op de baan zouden staan zou er een fikse onweersbui overkomen. Naarmate de dag vorderde zag ik op mijn weerapp dat de kans op regen en onweer steeds meer slonk. Uiteindelijk viel er niets en was het gewoon erg warm met een flink briesje. Wij, de laatste flight, troffen het het meeste, het koelde wat af en de wind ging liggen, dus dat was koren op de molen van de latere winnaar!.

 

Wat betreft de birdies was de opbrengst maar karig, slechts één werd er geslagen door Hans Terpstra en op dat moment leek het er op dat hij ook de neary had bemachtigd. Hij kreeg uiteraard een logoballetje gesponsord door Theo Ruiter’s Bouw ABC en het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken. Wie had dan wèl de neary; Hans stond er al aardig dichtbij. Mijn medeflightgenote Loes stond op de afslag en zei blij te wezen als hij in ieder geval over de sloot was!  Nou, hij ging er over, kreeg een prachtige kick mee en rolde zo naar de vlag! Door te meten met de putterstok bleek dat Loes inderdaad ongeveer 5 cm dichterbij lag. Het was voor haar de eerste keer dat ze deze prijs won en het stimuleerde om vol goede moed verder te gaan. Loes kreeg uiteraard een doosje ballen met het clublogo.

Dan de uitslagen; deze keer weer op humoritische wijze gebracht door Siem Klaver! Wat moeten we ook zonder jou Siem?

Heren:

1e Ruud Spekken 20 punten

2e Hans terpstra 20 punten

3e Nico Blaauw 19 punten.

Dames:

1e Mariette Velzeboer 22 punten

2e Anneke Bier 18 punten

3e Ineke van de Water 16 punten.

Rest ons nu nog de wedstrijd a.s. zondag in Alkmaar en dan zien we elkaar na de vakantie op 30 augustus weer terug hier in de Beemster waar het wederom goed toeven was op het mooie terras.

Ineke.

 

 

 

 

 

5 juli; de zevende avond:

Het verhaal wordt een beetje eentonig, wederom was het heelijk weer om te golfen, wederom hoge scores bij de heren; wederom veel birdies en wederom erg gezellig en lekker eten! Nieuw was deze keer de Tweary; wie slaat de bol het dichtste bij de hole een twee slagen waarbij de tweede slag van buiten de green moet zijn! Hier ging het dus niet om het ver slaan alleen maar ook om de acuratesse van de tweede slag. Jan Coltof was de gelukkige deze keer; hij sloeg zijn eerste slag tot een paar meter buiten de green en kon daardoor met zijn putter naar de hole.

De Neary was deze keer door Anneke Bier geslagen. Beide ontvingen een doosje ballen met clublogo!

Birdies waren er voor Marcel op hole 4, Bert en Paul op hole 6 en twee birdies op hole 4 en 6 geslagen door Els Tromp. Zij ontvingen een logoballetje en het door Bert Roelofsen Timmerwerken gesponsorde vogeltje.

De scores van de heren zijn het hele seizoen al bijzonder hoog; de dames scoren ook wel behoorlijk maar komen niet in de buurt van de heren. Zou het komen omdat ze net iets verder kunnen slaan? Diegene die het weet mag het aan mij verklaren.

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Frans Velzeboer 21 punten

2e Bert Roelofsen 21 punten

3e Peter Koning 19 punten

Dames:

1e Dorien van der Hart 19 punten

2e Mariette Velzeboer 17 punten

3e Ineke van de Water 16 punten.

Het zou leuk zijn als er meer mensen foto’s maken en doorsturen, mijn fantasie is een beetje op.

Rest ons nog een wedstrijd voor de bouwvak; voor je het weet is het seizoen alweer voorbij. Tot over 14 dagen.

Ineke

 

21 juni; de zesde avond:

Vanwege de warmte had het bestuur besloten om iedereen een consumptie aan te bieden en stond er lekker koud water in de schuilhut. Hier werd natuurlijk optimaal gebruik van gemaakt.Deze keer dus niet de paraplu op tegen de regen, maar tegen de zon!

Omdat het zo warm was was de verwachting dat er wel niet zo hoog gescoord zou worden; het tegendeel was waar, iedere keer worden de scores hoger lijkt wel en nog steeds winnen de heren van de dames!

Maar liefst 6 birdies werden er deze keer geslagen; Kees sloeg hem op hole 3, Bert op hole 5 en Frans, Ella, Anneke en Ineke op hole 6. Zij ontvangen natuurlijk het logoballetje van de club en het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken.

De neary; een verhaal apart. Toen onze flight kwam aanlopen zei ik voor de grap dat de neary deze keer niet kon worden verbeterd, alleen een hole in one zou dichterbij zijn. Nou, zegt Saskia, ga je gang!

De tweede bal was van een van mijn flightgenoten na de tweede slag. Het scheelde uiteindelijk een putterbreedte met de slag van Anneke Bier!

Na afloop was het uiteraard weer erg gezellig op het terras en konden de meesten van ons genieten van de werkelijk uitstekend verzorgde barbecue.

Dan de uitslagen: (zoals altijd smeuiig gebracht door Siem)

Heren:

1e Piet konijn 24 punten

2e  Bert Roelofsen 22 punten

3e Siem Schouten 20 punten.

Dames:

1e Ineke van de Water  20 punten

2e Dorien van der Hart 19 punten

3e Saskia Hollemans 17 punten.

Ineke

 

 

7 juni: de vijfde avond;

 

Aan de broekspijpen is te zien dat er behoorlijk wat wind stond. Toch was het niets vergeleken met de vorige dag en morgen waarbij een heuse zomerstorm ons teisterde en alle mooie bloeiende struiken verwaaiden. Droog was het ook en zelfs de zon scheen weer, dus uiteindelijk een lekker temperatuurtje om te lopen.

Vandaag hadden we twee gastspelers, nl. De heer en mevrouw Van der Gulik, de ouders van Marcel en de schoonouders van onze voorzitter. Zij hadden hier echter niets mee te maken, het verzoek kwam van onze wedstrijdleider Herman, die steeds op Westwoud liep te pochen dat er nog een gezellige golfclub bestond, nl de onze. Beide ontvangen een logoballetje van de club ter herinnering!

“I am back” zo kwam ze binnen, de winnares van de dames, al wist ze toen nog niet dat ze had gewonnen. Het scoren was toch wel lastig met die straffe wind op de baan, duidelijk merkbaar aan het aantal punten dat behaald werd. Toch werden er 3 birdies geslagen waarbij de meest opvallende die van Ko Buis was op hole 6 en die van Herman Eijhusen op hole 4. Ook Marcel van der Gulik sloeg er een op hole 6. Zij werden verblijd met het logoballetje en het vogeltje gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken.

De neary was deze keer ook voor Herman Eijhusen! (hij komt in vorm!)

Dan de uitslagen:

Heren:

1e Bert Roelofsen 17 punten

2e Frans Velzeboer 17 punten

3e Siem Klaver 16 punten.

Dames:

1e Marjolijn van de Water 16 punten

2e Els Tromp 15 punten

3e Mariette Velzeboer 13 punten.

Dat je niet ongestraft tegen het 150 meterpaaltje kan slaan bewees Siem Schouten; Zijn houtje begaf het!!

Loes legde dit voor ons even vast.

 

 

Ineke

 

 

24 mei; de vierde avond:

Het was de avond van rood en wit; van de finale van Ajax; we startten daarom allemaal een half uurtje vroeger. Het leek wel of iedereen die normaal laat speelt,  een vroegertje had genomen want opvallend genoeg waren deze mensen al de baan in toen wij kwamen! Om toch ook nog iets van het voetbalgevoel mee te geven liet Herman iedereen een uitslag voorspellen, onder de goede uitslag zou een doosje ballen worden verloot!

Wederom was het een mooie avond om te golfen, zonnetje, weinig wind en mooie droge baan. En ook wederom daardoor zéér hoge scores, vooral bij de mannen.

Drie birdies werden er geslagen ditmaal, zij ontvingen het door Bert Roelofsen Timmerwerken gesponsorde vogeltje en een logobal van de club. de gelukkigen waren Emilia Radziewicz op hole 6, net als Bert roelofsen, en Frans Velzeboer op hole 7.

De neary was deze keer voor Siem Schouten.

Ja, en dan haal je 19 punten en heb je gèèn prijs; het overkwam Theo Ruiter, Siem (Schouten of Klaver, ben ik even kwijt) Herman Eijhusen (alweer) Frans Velzeboer en Kees van der Hart.

De prijsuitreiking verliep chaotisch, Siem had haast, iedereen had haast en omdat ik net mijn bord met eten had gekregen, deed Siem alvast de prijsuitreiking en zou ik later de prijzen aan iedereen geven!

Dan de echte uitslag:

Heren:

1e Peter Koning 24 punten

2e Jan Kamp 21 punten

3e Cor Loos 20 punten

Dames:

1e Paulien Scholten 19 punten

2e Ineke van de Water 16 punten

3e Mariette Velzeboer 15 punten.

Saskia zorgde weer voor een paar mooie plaatjes, waarvoor wederom mijn dank.

 

 

 

 

10 mei; de derde avond:

Wel eens gehoord van een buggy met GPS?  Wij  (flight 4) van gisteravond weten nu hoe dat werkt. De buggy staat geprogrammeerd op de baan en als je buiten de gebaande route komt doet hij het niet meer en kan je alleen nog achteruit! Het overkwam Edwin de Rooij gisteravond op hole 4. Hij was met de buggy tegen de verhoging van teebox nr. 4 opgereden en kon niet meer verder, alleen nog achteruit. Gebeld met het clubhuis en daar kwam de marshall-buggy aan. Na uitleg te hebben gegeven konden wij onze ronde vervolgen. Weer wat geleerd en voor iedereen die wel eens een buggy huurt een mooie les!

Eindelijk hadden we dan eens mooi weer op onze zomeravond. 35 deelnemers deze keer en de scores bij vooral de heren rezen de pan uit. Zelfs als je 19 punten haalde, wat door een aantal heren, waaronder Herman onze wedstrijdleider,  werd gedaan, viel je niet in de prijzen. Uitzonderlijk dus, en vooral de prestatie van Herman!

Paul Braas vond dit zo sneu dat hij spontaan zijn eigen gewonnen prijsje beschikbaar stelde aan Herman.

De neary werd ditmaal door Edwin de Rooij geslagen op hole 4 en hij ontving een doosje ballen beschikbaar gesteld door Marcel van der Gulik van Polderpride.

Eén birdie slechts geslagen door Paulien Scholten, hiervoor werd zij beloond met het vogeltje beschikbaar gesteld door Bert Roelofsen Timmerwerken en natuurlijk het logoballetje van de club.

Dan de uitslag:

Heren: 

1e Jan Coltof  22 punten

2e Peter Koning  21 p[unten

3e Paul Braas 20 punten.

Dames:

1e Paulien Scholten 17 punten

2e Dorien van der Hart 16 punten

3e Ineke van de Water 16 punten.

Dames in de stand staan de heren met 3-0 voor, het wordt tijd dat wij daar wat aan gaan doen de volgende keer!

Wat zijn het toch mooie plaatjes vanaf het terras!

Ineke

 

26 april; de tweede avond:

 

De tweede avond stond in het teken van de ontwakende natuur, dreigende luchten, koude handen en hele hoge scores. Opnieuw best wel veel afmeldingen deze keer nog, maar met 33 mensen toch een behoorlijke groep. Uitzonderlijke  hoge scores, vooral bij de heren, zorgen er voor dat een aantal mensen hun handicap danig zien verlagen. Volgende keer zal blijken of ze op dit moment in de “flow” zitten of dat het een eenmalige opleving was.

De neary op hole 6 werd deze keer gelagen door mijn flightgenoot Paul Braas; het was werkelijk een prachtige slag op hole 6, maar helaas kon hij er geen birdie van maken. Hij ontving het doosje ballen, gesponsord door Theo Ruiter’s Bouw ABC.

Birdies werden er geslagen door Bert Roelofsen, Leo Beuling en Anneke Bier, zij ontvingen het logoballetje van de club met daarbij een vogeltje gesponsord door Bert Roelosen Timmerwerken.

Bovenstaande prijsjes kregen we van Saskia Hollemans, zij vond dat wij er een goed doel voor moesten zoeken.

Daarom werd de prijsuitreiking deze keer in omgekeerde volgorde gedaan, zodat de nr 1 het eerste kon kiezen.

Heren:

1e Leo Beuling 22 punten

2e Jan Kamp 21 punten

3e Ruud Spekken 20 punten

Dames:

1e Anneke Bier 19 punten

2e Dorien van der Hart 17 punten

3e Els Tromp 16 punten.

Ondanks de koude en dreigende luchten was het een geslaagde avond. Het bleef droog en in het clubhuis was het lekker warm!!!.

Ineke

 

 

12 april; de eerste avond:

Onze eerste avond stond in het teken van koud, winderig, grauw en ook nog een beetje nattigheid. Niet echt weer om even lekker een rondje te golfen. Toch was de opkomst met 35 mensen ruim voldoende, een paar op vakantie, cursus, werk, dat waren de redenen om niet aanwezig te zijn. Geeft wel aan hoe populair dit evenement is onder onze leden.

Gescoord werd er eigenlijk best wel en er vielen toch nog drie birdies, Willem van der Lee en Ferdinand Diergaarde op hole 6 en Marcel van der Gulik op hole 8. Zij kregen het felbegeerde logoballetje en een vogeltje; gesponsord door Bert Roelofsen Timmerwerken.

De neary, gesponsord door Ferdinand Diergaarde was voor Frans Velzeboer.

Diezelfde Ferdinand Diergaarde was minder gelukkig met zijn uitrusting; op hole twee rolde zijn trolley met tas en al te water.Samen met flightgenoot Marcel werd hij weer op het droge getrokken; vastgelegd door Emilia.

Dan nu de uitslag:

Heren:

1e Dirk Jan Kwakkel 20 punten

2e Hans Terpstra 17 punten

3e Jan Coltof 16 punten

Dames:

1e Paulien Scholten 18 punten

2e Ineke van de Water 14 punten

3e Marjo Beuling 13 punten.

Tot de volgende keer.

Ineke

 

 

 

 

 

 

Zomeravondcompetitie 2017:

Onze altijd gezellige zomeravondcompetitie staat weer op het punt van beginnen; De eerste wedstrijd zal aanvangen op 12 april a.s. op Kavel 2 in de Beemster.(hoe de naam is ontstaan ziet u hieronder in een begeleidend tekstje van de golfbaan zelf).

De volgende data zijn door ons  vastgelegd:

12 en 26 april; 10 en 24 mei; 7 en 21 juni; 5 en 19 juli; 30 augustus en 13 september.

Omdat ons groepje toch wel wat kleiner wordt door een natuurlijk verloop, en er vorig jaar best wel moeite moest worden gedaan om alles op elkaar aan te laten sluiten, is besloten de eerste starttijd te laten aanvangen om 16.50 uur. De inschrijving is dan open vanaf 16.15 uur. Zo kunnen ook de werkenden onder ons nog aansluiting vinden. Het is tenslotte een avondcompetitie!! 

De kosten voor deze 10 gezellige wedstrijden zijn wederom € 115,00 p.p. over te maken op het rekeningnummer van de club: NL97RABO0304328340 o.v.v. het evenement.

Afberichten alleen via de mail naar mij of per telefoon naar Herman Eijhusen 06-50646040

Opgeven voor deze competitie is nog mogelijk voor die paar mensen die dat nog niet gedaan hebben.

De volgende mensen hebben zich al wel opgegeven:

 
Leo Beuling
Anneke Bier
Theo Bier
Nico Blaauw
Paul Braas
Ko Buis
Jan Colthof
Ferdinand Diergaarde
Herman Eijhusen
Marcelvan der Gulik
Kees Hart
Dorien van der Hart
Saskia Hollemans
Jan Kamp
SiemKlaver
Hans Konijn
Elise Konijn
Piet Konijn
Peter Koning
Wim Kool
Huub Koppes
Dirk Jan Kwakkel
Willem van der Lee
Cor Loos
Emilia Radziewicz
Bert Roelofsen
Edwin de Rooij
Theo Ruiter
Peter Ruijter
Ella Schilder
Louis Schilder
Paulien Scholten
Sjaak Snoek
Ruud Spekken
Hans Terpstra
Els Tromp
WimTromp
Frans Velzeboer
Mariette Velzeboer
Herman van der Wal
Loes van der Wal
Ineke van de Water
Marjolijn van de Water
Riny van de Water
Marjo Beuling-Wessels
 
 

Mocht hier onverhoopt iets niet kloppen, dan hoor ik dat graag.!!

Hieronder dan nog de uitleg van de nieuwe naam van de Beemster.

Ineke

 

Van Vrederust NAAR KAVEL2

In juni 2004 openden wij, na ruim 10 jaren vechten voor de vergunningen,
de deuren van Golfbaan Vrederust en het Clubhuis Halfweg.

In 2008 besloten we de naam Golfbaan Vrederust, die refereerde aan
de stolpboerderij en voormalige schuilkerk, te veranderen in Golfbaan
Beemster.

In dat jaar veranderden we ook de naam van Clubhuis Halfweg in “Paviljoen
de Jonckheeren” en hebben wij Hotel Beemster geopend.
Vanaf toen is er door ons hard gewerkt om onze multifunctionele locatie
verder te ontwikkelen en onder de aandacht te brengen, om zo tot een
optimale prijs/kwaliteit verhouding te komen.

Nu is het tijd voor de volgende stap in ons bestaan.
Het plan is opgevat om één naam te gaan voeren voor de golfbaan, het
restaurant, het hotel, de vereniging, de golfschool en de golfshop.
Bij de keuze van de naam hebben we ons laten leiden door de historie van
het UNESCO werelderfgoed Droogmakerij de Beemster.

De nieuwe naam van onze multifunctionele locatie wordt: Kavel 2 Beemster.

Kavel 2 is het nummer van onze historische kavel zoals te zien is op de oude
kopergravuren van de Beemster. In ons logo en de vormgeving is gekozen
om de rechthoek als vorm leidend te laten zijn waarmee we refereren aan de
rechthoekige verkaveling die zo typerend is voor de Beemster.

Met Kavel 2 Beemster doen we een ‘historische’ stap in onze toekomst.
Per 1 april 2017 willen wij officieel deze naam gaan voeren en zullen alle
uitingen op en rond onze locatie zijn aangepast.